Blog

„Anya, itt semmi nincs, ami nekünk való!” – Le Petit Design bolt

„Ez egy baba bolt!” Kapta meg az éles kritikákat Herbay-Magyar Zsuzsa a 4 és 6 éves fiaitól, amikor a Le Petit Design bolt kinyitott egy februári napon. És valóban, ha belépsz a kis üzlethelyiségbe, egy színes kavalkádban találod magad, ahol megannyi apró holmi sorakozik többek között Fészek Részek polcokon. Bár Zsiga és Lóci rátapintottak a lényegre, azért a design bolt kínálatában a „felnőttes” darabok is megtalálhatóak és megvásárolhatóak, úgy mint néhány FéR bútor és lakberendezési tárgy. De hogy mi minden van még a Magyar utca 22. alatti kincses dobozban, arról a tulajdonost, magát faggattam egy verőfényes, áprilisi délelőttön.

Az üzlet előtti kis padon ücsörgünk és a beszélgetés első néhány másodpercében tudatosul bennem, hogy jó kis háttérzenénk van, ami nem a boltból jön. A velünk szemben lévő Károlyi kertből a gyerekzsivaj madárcsicsergéssel elvegyülve elnyomja még a ritka autóforgalom hangját is az utcában, így gondolkodás nélkül teszem fel az első kérdést: „Ezt hogy csináltad? Mármint mi volt előbb, a baba bolt koncepció és ahhoz kerestél egy játszóteret, vagy megtaláltad ezt a helyiséget egy játszótérrel és azt mondtad, akkor legyen baba bolt?” Nevetünk, és Zsuzsi széles mosollyal mondja, hogy bizony akkora szerencséje volt, hogy amikor összeállt a fejében a „design bolt kisgyerekes családoknak” ötlet, akkor jött ennek az üzlethelyiségnek a lehetősége is. És ez egy akkora jel volt, hogy nem maradhatott tovább csupán egy dédelgetett álom. Elsöprő erővel csapott bele a kialakításba (ezt személyes tapasztalatból mondom – a szerk.), így egy kis bárányhimlős kényszerpihenő után, április elején már ott majszoltuk a muffinokat a boltnyitó ünnepségen.

feszekreszek-blog-le-petit-design-bolt-jpgFotó: www.feszekreszek.hu

A megvalósítás azért is haladhatott fénysebességgel és határozott lépésekkel, mert Zsuzsi öt éve maga is jelen van a budapesti design boltok kínálatában, saját tervezésű mabeautyk ékszerkollekcióival. Így tapasztalatokkal felvértezve vághatott bele, egy olyan üzleti modell megvalósításába, ahol a tervezők igényeit is figyelembe véve, profi kereskedői megoldásokkal menedzseli a termékek értékesítését, úgy, hogy ez hosszú távon még fenntartható is legyen. Így számára fontos, hogy a hazai pénztárcáknak is megfizethető árakat alakítson ki, ami látható is a címkéken. Zsuzsi sem hagyta ki a WAMP-okat az elmúlt években, ahol nagyon sok tervezőt ismert meg és születtek nagy barátságok, így az első néhány termék „meghívásos” alapon kapott helyet a bolt kínálatában. Azóta már maguktól keresik fel a Le Petit boltot újabb és újabb tervezők és egyben a bolt sajátosságává is vált, hogy teljesen ismeretlen márkák is megvásárolhatóak. Sőt, az egyik húzótermék a nyálkendő, aminek még márkája sincsen és a színes darabok készítője csak azért regisztrálta magát a Facebook-on, hogy nyomon tudja követni a bolt mindennapjait. Néhány olyan termék is van, amik egészen egyszerűen Magyarországon sehol máshol nem kaphatóak, mint például a Rokka pihe-puha kender babatörülközői és takarói, de az ismertebb nevek közül ott vannak a polcokon a Lencsi Művek állatfigurái, vagy a Biburi Design mackói.

feszekreszek-blog-le-petit-design-bolt-4-jpgFotó: www.feszekreszek.hu

Egyelőre a gyerekdivat és gyerekszobadekor viszi a prímet, de a Le Petiben van még két másik fontos pillér is, amire a termékek fel lettek pakolva. Sok ékszer, vagy egyéb kiegészítő közül tudnak válogatni anyukák és apukák egyaránt, valamint olyan lakberendezési tárgyak, vagy bútordarabok is megvásárolhatóak, amik a gyerekszobán kívül is a lakás díszi lehetnek. Zsuzsi saját mabeautyk ékszerein kívül, a csodás Madzag &Csomó karkötők, vagy a menő Karla, MAKE design és DVA tornazsákok is felsorakoztak. A lakberendezési szekcióból szeretném kiemelni a Fészek Részek Környezettudatos Bútormanufaktúra darabjait, akik egy többek között egy figyelemreméltó kialakítású Hashtag polcrendszerrel költöztek be. A polcokból ötmodulos kiszerelésben vásárolni is lehet a boltban, de szintén nemesfémre cserélhető termékeink közül a Palett szappantartó és a Hashtag lámpa natúr színben. Slash polcrendszerünkbe is ér beleszeretni a helyszínen, de őt már rendelés után gyártjuk, tehát vásárlás után egy két hetet várni kell mielőtt végleg egymáséi lehettek a lakás egyik meghitt szegletében.

feszekreszek-blog-le-petit-design-bolt-6-jpgFotó: www.feszekreszek.hu – Slash Polcrendszer

Függetlenségünket megőrizve és a teljesség igénye nélkül meg kell említeni, hogy a szuper színes Lamoppe párnák is a portékák között vannak, vagy a MOHA design beton cuccai.

feszekreszek-blog-le-petit-design-bolt-3-jpgFotó: www.feszekreszek.hu – Hashtag Lámpa

Mi nagyon örülünk neki, hogy a kezdetektől részesei lehetünk ennek a petit robbanásnak és örömmel figyeljük a kis bolt sikereit hétről hétre. Kíváncsian várjuk a továbbiakat, már csak azért is, mert Zsuzsi szigorú üzleti tanácsadói miatt hamarosan komolyabb termékbővítés fog történni 🙂 Látogassatok el ti is a kis oázisba, ha egy kis színterápiára vágytok, vagy ha a Fészek Részek darabokat szeretnétek élőben megvizsgálni, simogatni, szeretgetni!

feszekreszek-blog-le-petit-design-bolt-2-jpgFotó: www.feszekreszek.hu – Hashtag Polcok