References

 

Tilka. Micsoda fantasztikus csapat, micsoda elképesztő kulcs eszköz a lakberendezésben. Képesek vagyunk ignorálni a tényt, hogy a kellemetlenségek, a muszáj technikai megoldások, hogyan változnak menő jellegzetességgé a hatásukra; mivel az elkerülhetetlen vezetékek a habitatod a habitusodhoz igazodnak és színeikkel harmóniát teremtenek akár lakás, iroda, étterem borozó, ahogy például az első lenti képen is? Szóval egy napon Krisztián megkérdezte, hogy van egy ilyesmi vízió – mutatott egy precíz skiccet és megbírom-e vajon? Mire én: “megbírom!” Egy szó mint száz, azóta megvásárolhatóak a sziluett lámpák a webshopjukban.

http://www.tilka.hu/webshop/lampak-c12/

 

Prezent. A város öko-design fokuszú ajándék boltja (ökodesign, öko design? a háromból valamelyik helyes 😉 ). Nem csak a város legmenőbb, egyben leg-jövőre-gondolóbb alkotóitól tud vásárolni az egyszeri szuvenírvadász, de az összes berendezés ebben a szellemben készült. Újrahasznosított és up-cycle-d és DIY; még a fantasztikus Tajti Zsuzsi kezenyomán, és amit nem tudott egyedül megoldani ott hívta segítségül a Fészek Részek ninjákat. Nézzétek meg a képeket, de el kell menni, és venni bármit amit ott láttok. A Touch me not pulóverem ott vettem mikor a munkát befejeztem és az egyik kedvencem lett az elmúlt 2 évben.

fotók: Schillinger Laura

http://www.prezentshop.hu/ <- klikk ide ha mást is akarsz látni

Vegan Art Kitchen. Napjainkban vissza vissza tér ilyen-olyan töltéssel a szó: vegán, ami annyit tesz, hogy az adott termékért megpróbálták elkerülni az érzésekkel bíró lények sanyargatását. Nehezen értelmezhető ha bútorokról van szó amilyen a Fészek Részek bútorai. (nincs felhasználva semmiféle állati származék, maradék és egyéb a siker és az ehhez elnyomott élőlények érdekében). De jóval magától értetődőbb ha a konyha körül jelenik meg a vegán jelzés. Ez a művészi vegán konyha viszont nem akármi. Elképesztően ízletes piték és quiche-ek, lepények, édes torta szeletek, belvárosi viszonylatban teljesen versenyképes árakkal, de tényleg hanyatt vágod magad. És hogy a sok zavart tetézzem még egy tisztasággal, az allergiákkal és intoleranciákkal bajlódó barátaink is elégedettek lehetnek mert a glutént is kint hagyják a konyha ajtón kívül a Vegan Art Kitchen megálmodói. Szóval trendi és csak a növények feszítik a felszínét ezeknek az elemózsia morzsáknak. Na az ő talponálló kis belső terüket szerelte fel a Fészek Részek csapata. A linkeket bekövetve majd látjátok, ha megnyitott a publikumnak a kis előtér. Mindenesetre rendelni ér, vagy azokon a helyeken ahová szállítanak szeletenként bekebelezhető.

fotó: Schillinger Laura

https://www.facebook.com/pg/veganartkitchen.budapest/posts/