Rólunk

Olyan lapra szerelhető bútorokat kínálunk a lakberendezés és a tárgyi kultúra világában, melyek környezettudatosak és otthon bárki által könnyedén összeszerelhetőek. Hulladékminimalizálással és csupa természetes alapanyaggal dolgozunk, így létrehozva azokat a darabokat, amik hosszú évekig bolygó- és felhasználóbarát társként szolgálnak, miközben ötvözzük a felhasználhatóságot a dizájnnal. A CNC technológiának köszönhetően a gyártás során minden elem előállítása egy számítógéppel vezérelt, ezred milliméter pontossággal működő géppel történik, melynek segítségével rétegelt nyír falapokból kerülnek kivágásra a bútorelemek. A táblákon a pozitív és negatív elemek kiegészítik egymást (mint egy puzzle), ennek köszönhetően vágás után a hulladék 5% alatt marad. A bútorrészeket a fizika törvényei, azaz a csapolások tartják össze, így nincsen se csavar, se ragasztó az összeszerelés során. A rétegelt nyír a kortalan szín- és formavilág lehetőségét is adja, valamint jóval kevesebb toxikus összetevőt tartalmaz, mint farost vetélytársa. A Fészek Részek bútor alternatíva azoknak, akiknek számít a formavilág, miközben bútora mentes az emberi szervezetre és környezetre káros anyagoktól. Környezetbarát bútorok, megfizethető áron.

feszek-reszek-rolunk-g-asztal-natur-lapra-szerelheto-retegelt-nyir-jpg

BERGOVECZ LÁSZLÓ

Miután a londoni Middlesex University formatervezés, belsőépítészet és alkalmazott művészeti szakán végeztem, egy szintén londoni designbútor műhelyben kezdtem dolgozni. Itt találkoztam először a rendelésre készített, CNC maróval kialakított bútorok technikájával és az ebből adódó tervezési szabadsággal. 2013 végén költöztem haza közel 7 év londoni élet után – és mivel itthon hasonlót se láttam, magamra vállaltam a felelősséget, hogy megvalósítsak itthon is egy hasonló manufaktúrát, viszont egy nem is olyan kis különbséggel. A koncepció szerint maradt a rétegelt nyír és CNC maró, de a tervezéstől, a gyártáson keresztül minden környezetbarát módon történik. Számomra ugyanis fontos, hogy a bútoraim ne csak szépek és különlegesek legyenek, de amennyire csak lehet környezetbarátok is. Ez pedig visszaköszön a gyártási folyamat minden egyes lépésében. Nem félek a logikai csavaroktól és szeretem problémákat is – darabokra szedni és két vállra fektetni, hogy aztán újra összerakhassam őket. Akár csak bútoraimat.

feszek-reszek-termekek-hashtag-szek-natur-lapra-szerelheto-retegelt-nyir-6-jpg

FORMAI KIALAKÍTÁS

A letisztult, mégis különleges formavilág egy újszerű formatervezési folyamatból ered. Az egyik fő szempontunk ugyanis az anyag pazarlásának minimalizálása. Mi úgy tervezünk, hogy az elemekben a pozitív és negatív formák a vágólapon pont kiegészítsék egymást. Ezzel értük el azt, hogy termékeink gyártása során a hulladék csupán 5%, szemben az ipari átlag 45%-al! (Fafeldolgozási hulladékok kezelése, felhasználhatósága /Dr. Németh Gábor)feszek-reszek-termekek-crix-asztal-natur-lapra-szerelheto-retegelt-nyir-6-jpg

A GYÁRTÁS

Minden termékünk gyártása egy számítógéppel vezérelt, ezred milliméter pontossággal működő, félautomata géppel történik. Igen, ez pont annyira különleges, mint amilyennek hangzik. Ráadásul ezzel azt is elértük, hogy egy bútor elkészítése átlagosan mindössze kb. egy órányi hajszárításra felhasznált energiát igényel. Az általunk vallott LEAN szemlélettel összhangban csak megrendelésre dolgozunk. Így nem kell raktárhelyiség és nincs felesleges gyártás sem – ez pedig visszaköszön a termékeink árában is. Ugyanakkor a tudatosan megtervezett gyártási folyamatoknak és a nagyszerűen működő partneri hálózatnak köszönhetően a termékeinket így is 2-4 hét alatt tudjuk szállítani.

feszek-reszek-termekek-hashtag-szek-natur-lapra-szerelheto-retegelt-nyir-11-jpg

A FELÜLETKEZELÉS

A Fészek Részek termékeihez kizárólag az AURO termékcsalád vegyszermentes festékeit és felületkezelő anyagait használjuk fel. Ezek a jelenleg a világpiacon kapható leginkább környezetbarát festékek.feszek-reszek-termekek-hashtag-polc-natur-lapra-szerelheto-retegelt-nyir-jpg

AMI MINKET MOTIVÁL

Mindannyian szeretnénk jó áron bútort vásárolni és egyedi, szépen megtervezett, de egyben praktikus darabokra vágyunk, ami a legtöbb esetben a drága vagy luxus kategóriába esik. Erre szeretnénk megoldást nyújtani: Bútoraink és dekorelemeink helyben, egyéni rendelésre készülnek, ötvözve a mesterember szakmai hozzáértését és a CNC marógép hatékonyságát, és mindezt elérhető áron!

Termékeinket különös figyelemmel praktikusra tervezzük. Azt szeretnénk, hogy a lehető legjobb megoldást nyújtsák a hétköznapi életben, ezért nagyon könnyen össze- és szétszerelhetőek.

Bútoraink különösen letisztult, szép modern dizájnnal készülnek, ezért többféle stílussal szabadon kombinálhatóak.

Minden munkafolyamatunk a környezettudatosság jegyében zajlik, így minimalizálva az ökológiai lábnyomunkat. Nagyon fontos számunkra, hogy hozzájáruljunk a föld ökológiai egyensúlyának megőrzéséhez, hogy a további generációk is tiszta és szép környezetben élhessenek.

feszek-reszek-termekek-hashtag-szek-natur-lapra-szerelheto-retegelt-nyir-4-jpg

Mindennapi döntéseink mind-mind felelősséggel járnak. Hogyan közlekedünk, milyen ételt eszünk, honnan szerezzük be a mindennapi használati tárgyainkat, vagy hogy épp milyen bútorokat veszünk. A Fészek Részeknél hiszünk abban, hogy egy kis odafigyeléssel és tudatossággal sok mindenre találhatunk jobb alternatívát. Mi is mindig ezeket keressük, és ezen dolgozunk: Célunk, hogy a jövőben egyre több dologból legyen könnyebb jót választani, és erre akarunk inspirálni másokat is.